Simte, gandeste, invata

2007-08-07 16:01

CASATORIE, FAMILIE, FERICIRE
     media: 4.95 din 160 voturi

CASATORIE, FAMILE, FERICIRE

In dictionarul de etnologie si antropologie, editat la editura “Polirom” in 1999, la litera “F” cuvantul “Familie” este primul. (pag 243).
Iata ce se spune in dictionar: ”Toata lumea are impresia ca stie ce inseamna familia: ceva ce pare sa descinda direct din ordinea naturii, ceea ce ii confera caracterul unui dat universal, cel putin in forma sa elementara, de tip conjugal, definita prin unirea, recunoscuta din punct de vedere social,dintre un barbat si o femeie care traiesc impreuna cu copii lor” Este adevarat, de altfel, ca aceasta forma se intalneste atat la popoarele cele mai dezvoltate, cat si la cele primitive (cum ar fi celebrul exemplu al populatiei vedda din Ceylon, ai care...

2007-08-02 14:14

NOI ROMANII SI EI AMERICANII
     media: 4.95 din 177 voturi


Acum cateva zile in urma am finalizat munca la viitoarea carte. Sper sa apara in curand la una dintre editurile de prin tara. Este o carte despre viata pe care o traim, de fapt, despre viata care ne traieste. Asa si se va numi aceasta carte - Viata care ne traieste. Sper ca in timpul cat mai apropiat sa o cititi si voi.
Textul din acest articol reprezinta un panflet pe tema americanilor si a romanilor si este oarecum o continuare a unui capitol din cartea de care va vorbeam.


NOI ROMANII SI EI AMERICANII.


 
Termeni si Conditii de Utilizare